Du har måske hørt tale om musicalen “Jesus Christ Superstar”. På siden her kan du læse mere om begivenheden, hvor du finder billetter og hvad forestillingen er.  Jesus Christ Superstar er nemlig en populær musical fra 70erne, som du i øjeblikket kan opleve i danske teatre.

Hvad er Jesus Christ Superstar?

Jesus Christ Superstar er en genindspilning af en populær musical.

Det startede som en rockopera i 1970. Den blev skrevet af Tim Rice og Andrew Lloyd Webber komponerede musikken, der blev til et album før musicalen fik sin debut på Broadway. Hele vejen igennem musicalen er der sang, og ingen dialog. Det blev en meget populær musical, der er genindspillet utallige gange, lavet som film og meget mere.

Den oprindelige plakat til Jesus Christ Superstar 1971

Den oprindelige plakat til Jesus Christ Superstar 1971.

Hvor får man billetter til forestillingen i Aarhus?

Forestillingen kan opleves i Danmark på Aarhus Teater.

  • Læs mere om forestillingen og køb billetter – forestillingen er afsluttet
  • Musicallen kørte fra 22. april til 8 juni 2017
  • Biletterne koster 220-455 kr.
Plakat til Jesus Christ Superstar på Aarhus Teater

Plakat til Jesus Christ Superstar i 2017. Kilde: Aarhus Teater

Hvad er historien i “Jesus Christ Superstar”?

Historien i musicalen er løst baseret på evangelierne i det nye testamente i biblen, der fortæller om Jesu liv, som var en virkelig historisk person.

Musicalen fokuserer på den sidste uge af Jesus’ liv, og starter hvor han ankommer i Jerusalem og slutter med, at Jesus bliver korsfæstet for at påstå, at han er Gud selv. Der er i musicalen en række kampe mellem Jesus og Judas, som bedrog Jesus, som ikke skete i virkeligheden.

Musicalen er en meget løs fortolkgning af Jesus’ psykologi og der er meget fokus på karakteren Judas i plottet. Der er mange moderne tale, slang og referencer til moderne liv i det 20. århundrede, og med vilje indsættes der ting fra nyere tid, der står i kontrast til den oprindelige, sande historie om Jesuis.
Hvem var Jesus Christ i virkeligheden?

Personen, musicalen baserer sig på, var en person ved navn Jesus, der skrives om i det nye testamente. Han var ikke en “superstar”, men en virkelig historisk person, der blev korsfæstet for at påstå, at han var Gud, og genopstod fra de døde. Se Hvorfor fejrer vi påske?