De fleste danskere betaler licens til DR, også kaldet medielicens. Her på siden kan du se, hvad licensen koster lige nu.  Du kan også se, hvad det vil sige, at være licensbetaler.

TV DR licens sharp

Licensen er ikke længere kun for TV – nu hedder det en medielicens. Det betyder, at du skal betale licens, hvis du forbruger internet fra et device. Det er en mærkelig form for afgift, for du skal betale til Danmarks Radio, selv om du ikke forbruger deres programmer.

Hvad koster licens (medielicens) i 2017

Lige nu er prisen på licens

  • I 2017 koster licens – også kaldet medielicens – 2.492 kr. om året.
  • Det svarer til 1.246 kr., hvis du betaler halvårligt
  • Den seneste pris for medielicens kan du altid se på DR – pris på medielicens
Hvornår skal man betale licens?

Man skal betale licens, hvis du har et licenspligtig apparat. Det er en mærkelig lov.

DR skriver: “Det er ikke afgørende for din licenspligt, om du bruger DR eller andre licensfinansierede medie- og kulturbud. Så snart du har et licenspligtigt apparat, skal du være dækket af en medielicens.”

Det vil i princippet sige, at hvis du kan gå på internettet og se videoer eller høre radio med din device, er du licenspligtig. Det gælder næsten alle danskere.

Det er noget, Kulturministeriet i Danmark har vedtaget. Danmark er et af de eneste lande i verden med en sådan licens man skal betale, selv om man ikke forbruger en vare. På denne måde er det egentlig en skjult skat for at have elektronik i sit hjem, der kan gå på internettet.

Hvad koster licens – kort og kontant

Licens til DR koster i 2017 ca. 2.500 kr om året. Du kan betale over betalingsservice.