Ris er billigt, nemt at lave og smager skønt sammen med det meste andet mad. Her får du verdens simpleste opskrift på, hvordan man koger ris. Det behøver nemlig ikke være så svært.

ris kogning madlavning ske

For at koge ris skal man følge en ganske simpel opskrift. Her kan du læse, hvad den er.




Hvordan koger man ris?

Mange tror, at man skal måle vandet, man kommer sammen med ris. Det behøver man ikke, og det gør det hele meget nemmere, når man skal koge ris.

  • Hæld vand i en gryde og sæt vandet i kog
  • Hæld risen i
  • Tilføj en lille teskefuld salt
  • Når det koger igen, sæt gryden på lavt blus. Tag ikke låget af.
  • Lad risen koge i 11-12 minutter
    (tag evt lidt ris fra og smag på, om det er kogt godt nok)
  • Hæld vandet fra
  • Du kan altså hælde vand i uden at måle. Det gør det meget nemmere.
  • Hvis du vil måle, så skal der cirka 3 gange vand til 2 gange ris. Så kommer det til at passe med, at vandet er væk, når risen er kogt.




Hvor meget ris skal man komme i vandet?

  • Mængden af ris afhænger af antal personer
  • En god tommelfingerregel er 1 dl ris per person
    (Det svarer ofte til at der er til 2 personer i et lille vandglas, men se hvad du har i dit køkken)

Andre relaterede artikler