Her finder du Danmarks nemmeste, hurtigste og bedste opskrift på pandekager. Med denne opskrift kan du desuden både lave pandekager både til hovedret med fyld og dessert – som crêpes eller som snack.

Hvordan laver man pandekager – Danmarks nemmeste opskrift

Du skal bruge følgende til 4 personer:

4 stk. Æg
4 små glas (1,5 dl) Let / Sød mælk
4 små glas Mel
1 lille knivspids Salt

Der er som du kan se en nem huskeregel:

For hver person, du laver pandekager til, skal du bruge 1 æg, 1 glas mælk og 1 glas mel. Så kan du bare gange op!

Sådan gør du:

  1. Slå æggene ud og pisk dem sammen
  2. Put mælken i
  3. Tilføj salt
  4. Put mel i og rør rundt med en mixer / piskeris indtil der ikke længere er små klumper i
  5. Stop med at putte mel i, når konsistensen er som tykmælk
  6. Varm en pande op til den er helt varm, og
  7. Hæld lidt margarine eller olie på panden
  8. Hæld massen ud og fordel den ved at hælde panden rundt
  9. Vend pandekagen
  10. Gentag 7-9 indtil du er færdig
  11. Tip: Du kan eventuel varme din ovn til 50-100 grader og stille dine pandekager inde i ovnen mellem to dybe tallerkner, mens du laver resten færdig.
Pandekager

Pandekager er utrolig nemme at lave, kan spises af børn og voksne, og meget alsidige. Du kan f.eks. både putte salt og sødt i dem. Opskriften kan nemlig også bruges til pandekager med fyld.




Hvad kan jeg gøre for at gøre pandekager lidt mere spændende?

Dine pandekager kan på en nem måde blive til lidt mere interessante

  • Is: Brug vanilieis i dine pandekager. Det smager himmelsk!
  • Andet usundt: Du kan komme næsten hvad som helst, der er usundt, i en pandekage. Prøv med sirup, chokoladecreme, eller selvfølgelig marmelade og sukker
  • Crêpes / Pandekager med fyld: Med opskriften her på siden kan du sagtens lave crêpes og servere et helt måltid for dine gæster. Du kan f.eks. putte ost & skinke, ristet spegepølse eller spejlæg i dine pandekager. Så lukker du du bare pandekagen sammen, inden du vender den. Voilá – du har en crêpe!
  • Pandekager uden æg: Du kan lave pandekager uden æg ved istedet at putte 100g margarine i massen. De bliver dog markant mindre spændende. Æg anbefales, og de er sunde!
  • Pynt: Du kan pynte dine pandekager med flormelis, eller lægge friske jordbær med på tallerknen
  • Vær kreativ: Du kan være kreativ både med de salte og sukrede pandekager.
  • Har du selv et tip? Skriv en kommentar

Andre gode opskrifter