Havregryn findes i to typer, grovvalsede og finvalsede. Det er sundt til børn, og det er nemt at lave. Men hvad er egentlig bedst af de to typer?
Her finder du svaret på dette spørgsmål, som kan redde samtalen omkring morgenbordet.

Havregryn havregrød havre

Man kan typisk købe havregryn grove eller fine. På billedet kan du se grovvalsede havregryn.

Hvad er bedst, grovvalsede eller finvalsede havreflager?

Fordelen ved grovvalsede:

  • Der er flere fibre i de grovvalsede, og de er derfor sundere.
  • De er bedre for tarmene
  • Mange bruger derfor grovvalsede i havregrød.

Fordelene ved finvalsede:

  • De smager bedre, fordi fibrene ikke “kommer i vejen”. Derfor spiser de mange kun finvalsede med mælk.
  • Det er nemmere at bruge finvalsede havregryn i andet maf, fordi kornene er mindre. De “stikker” ikke ud i maden på samme måde, som de grove gryn gør
  • Finvalsede er nemmere at lave mysli med, hvis du f.eks. vil riste mysli.




Hvad er bedst – helt kort?

Spis de grovvalsede, hvis du vil være lidt mere sund. Tag de finvalsede, hvis det skal smage lidt bedre, eller det skal bruges i madlavning.