Spar penge med din vandmåler 

Spar penge med din vandmåler 

Man kan se sig selv som privilegeret, hvis man har en vandhane og en bruser, som man blot kan tænde for, for at få rindende vand. Det er en hverdagsluksus at have adgang til rent vand når man har behov for det. Men derfor kan det stadig være en god idé at forsøge at spare på vandet, så man både gør sin egen pengepung og miljøet en tjeneste. 

Jo flere man er i en husstand, jo mere vand bliver der brugt til bad, rengøring, opvask og mad. Derfor kan man hurtigt miste overblikket over hvor meget vand der reelt bliver brugt. Men med aflæsning af vandmåler kan du få bedre styr på og overblik over dit vandforbrug.  

Sådan gør du 

Det er simpel og ligetil at aflæse sin vandmåler – hvis man altså ved hvordan man gør. Lokalisér først vandmåleren og hvis den har et låg, skal du løfte låget for at se tallene. Hvis din vandmåler har røde tal, så skal du blot ignorere dem, da det er decimaler. Aflæs i stedet de sorte tal og notér dem på et stykke papir.  

Så simpelt er det. Processen kan gentages hver måned for eksempel, så du kan holde øje med hvor meget vand der bliver brugt fra måned til måned.  

Spar penge 

Det første skridt til at spare penge på sit vandforbrug, det er først at få overblik over sit forbrug. Så spar penge på dit budget ved at holde øje med vandmåleren en gang i mellem. Det betyder ikke nødvendigvis at man skal være nervøs for at tage et bad. Men det kan være med til at give noget klarhed omkring hvor meget vand der bliver brugt. 

Så hvis ikke du har gjort det før, så kom i gang med at aflæse din vandmåler og få medre styr på budgettet.